Lucrări în grădină în luna mai

În luna mai, primăvara împreună cu zumzetul ei este în maximă desfăşurare. Natura a renăscut şi este în plină înflorire. Chiar şi noi dorim să petrecem cât mai mult timp în natură.

Să facem deci o vizită în grădină! Am adunat pentru dumneavoastră câteva lucrări specifice, care se efectuează în această perioadă:

 - Acum este momentul pentru înfrumuseţarea balcoanelor sau teraselor cu flori de vară (cum ar fi: muşcate, lobelia, leandru, floarea de hârtie etc.).

- Din nefericire şi buruienile prind din nou viaţă. Acestea trebuie îndepărtate, pentru ca plantele noastre ornamentale şi roditoare să se dezvolte cât mai bine.

- Pentru gazon puteţi utiliza un îngrăşământ special contra buruienilor, care are efect dublu: hrăneşte gazonul şi împiedică, oprește creşterea buruienilor.

- Curăţaţi plantele perene şi arbuştii ornamentali de florile care s-au veştejit.

- În această perioadă, coacăzii și agrişii au deja fructe mici de aceea au nevoie de multă apă, dar cu atenție, precauție și moderație deoarece apa în exces le poate dăuna. Fructele mici pot cădea din lipsa apei sau din cauză că polenizarea nu a fost adecvată.

- Gardurile vii se pot tunde şi forma în această perioadă, la fel şi arbuştii ornamentali.

- Dacă este necesar, asiguraţi suport plantelor căţărătoare.

- Plantaţi acum plantele aromatice/medicinale sensibile la îngheţ, cum ar fi rozmarinul, busuiocul și dafinul.

- Deja puteţi planta cu încredere, răsadurile de vinete, roşii sau ardei.

- Musca cireşelor apare la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie şi îşi depune ouăle în cireșele semicoapte. O metodă bio de apărare împotriva acestora sunt foile galbene, nu uitaţi sa le utilizaţi din timp!

- La sfârșitul lunii încep să rodească cireşii timpurii. Puteţi culege căpşunile. Merită verificat şi honneyberry-ul, acesta se coace deja de la mijlocul lunii mai.

- Plantele comercializate în ghiveci se pot planta cu încredere în această perioadă.

           


0